تفاوت استابلایزر با ترانس اتوماتیک به فناوری مورد استفاده در آن ها مربوط می شود. در واقع استابلایزر و ترانس اتوماتیک هر دو با وجود تفاوت هایی که با هم دارند با هدف جلوگیری از آسیب های ناشی از نوسانات برق به وسایل برقی، تولید و به بازار عرضه شده اند. ما در ادامه قصد داریم به طور جامع به بررسی تفاوت های استابلایزر و ترانس اتوماتیک بپردازیم. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: به منظور آشنایی بیشتر با استابلایزر به صفحه خرید استابلایزر رفته و لیست قیمت آن ها را مشاهده کنید.
استابلایزر چیست؟
استابلایزر، وسیله ای است که به منظور جبران نوسانات ولتاژ شبکه برق مورد استفاده قرار می گیرد. استابلایزر، جریان خروجی را ثابت نگه می دارد.
استابلایزر، ولتاژ 180 تا 270 ولتی را به عنوان ورودی دریافت کرده و با کاهش یا افزایش 20 تا 35 ولتی آن، یک ولتاژ ثابت به عنوان خروجی تولید می کند.
ترانس اتوماتیک چیست؟
ترانس اتوماتیک، دستگاهی الکترونیکی است که قادر است یک یا چند ولتاژ AC یا DC را تنظیم کند. ولتاژ خروجی در ترانس اتوماتیک در یک بازه استاندارد، تنظیم می شود نه یک عدد ثابت.
بیشتر بخوانید: به منظور آشنایی بیشتر با نحوه راهاندازی استابلایزر پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش نصب استابلایزر را بررسی و مرحله به مرحله تا اتمام نصب با آموزش پیش بروید.
بررسی تفاوت استابلایزر با ترانس اتوماتیک
همانطور که در مقدمه هم به آن اشاره کردیم اصلی ترین تفاوت استابلایزر با ترانس اتوماتیک، فناوری های مورد استفاده در آن ها است.
در استابلایزر از فناوری سروو و در ترانس اتوماتیک از فناوری رله استفاده شده است.
نحوه عملکرد ترانس اتوماتیک با فناوری رله
مدار الکترونیکی درون ترانس اتوماتیک از طریق فناوری رله، ولتاژ ورودی را با مقدار مرجع مشخص شده، مقایسه می کند، سپس مدار کنترل در صورتی که ولتاژ ورودی بیشتر یا کمتر از حد معین باشد به منظور تنظیم ولتاژ خروجی به رله مربوطه سوئیچ می شود.
ولتاژ خروجی در فناوری رله با دقت %10± ارائه می شود.
نحوه عملکرد استابلایزر با فناوری سروو
فناوری سروو به کار رفته در استابلایزر از موتور سروو، ترانسفورماتور خودکار، ترانسفورماتور باک بوست (BBT) و … تشکیل شده است.
زمانی که ولتاژ ورودی، خیلی کم یا زیاد باشد، سرووموتور با حرکت در طول اتوترانسفورماتور، موجب می شود تا ولتاژ القا شده در ترانسفورماتور باک بوست با ولتاژ خروجی مورد نیاز، برابر شود.
ولتاژ خروجی در فناوری سروو با دقت %1± ارائه می شود.
به طور کلی فناوری سروو در مقایسه با فناوری رله، پیشرفته تر بوده و ولتاژ خروجی را با دقت بیشتری ارائه می دهد. بنابراین به عنوان یکی دیگر از تفاوت های استابلایزر با ترانس اتوماتیک می توان به میزان دقت آن ها در ارائه ولتاژ خروجی اشاره کرد.
سایر تفاوت های استابلایزر با ترانس اتوماتیک عبارتند از:
- از استابلایزر برای دستگاه های برقی بسیار حساس و ارزشمند و از ترانس اتوماتیک برای وسایل برقی با ارزش کمتر، استفاده می شود.
- استابلایزر هم برای مصارف خانگی و هم صنعتی، مناسب است؛ در حالی که کاربرد ترانس اتوماتیک تنها به مصارف خانگی محدود شده است.
- قیمت دستگاه استابلایزر در مقایسه با ترانس اتوماتیک، بیشتر است.
- سرعت عمل استابلایزر از ترانس بیشتر است.
- طول عمر استابلایزر از ترانس اتوماتیک، بیشتر است.
- به طور کلی در خصوص تفاوت استابلایزر با ترانس باید بگوییم که استابلایزر، نمونه پیشرفته تری از ترانس است.
نتیجه گیری بررسی تفاوت استابلایزر با ترانس اتوماتیک!
بنا بر آنچه که در این مقاله آموختیم مهم ترین و اصلی ترین تفاوت ترانس با استابلایزر به فناوری به کار رفته در آن ها مربوط می شود؛ به این معنا که فناوری به کار رفته در استابلایزر از فناوری مورد استفاده در ترانس اتوماتیک، پیشرفته تر است و موجب شده تا استابلایزر، عملکرد دقیق تر و سریع تری نسبت به ترانس اتوماتیک داشته باشد.
در آخر شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از استفاده از استابلایزر و ترانس اتوماتیک را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.