سادهترین تعریفی که میتوان از موتور برق گازی ارائه کرد این است: وسیلهای که گاز شهری NG یا گاز مایع LPG را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.این تبدیل انرژی توسط اجزایی مانند آلترناتور، تابلوبرق، کنترل برد و… داخل موتور انجام میشود. برای اینکه بیشتر با این وسیله آشنا شوید،تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
کدام توان موتور برق گازی مناسب است؟
یکی از مواردی که زمان خرید موتور برق گازی از اهمیت بسیاری دارد، میزان توان خروجی دستگاه است. به عنوان مثال به دلیل نوسانات زیاد برق شهری منطقه،ترجیح میدهید برای تامین انرژی الکتریکی در زمان قطعی برق در وسایلی مانند تلویزیون، کولر، پمپ آب، تلویزیون و … موتور برق گازی را تهیه کرده تا از آسیبهایی نظیر سوختن موتور و از کار افتادن آن جلوگیری کنید. (البته روشی راحتتر و کم هزینهتر برای تثبیت ولتاژ و حذف نوسانات برق هم وجود دارد و آن خرید استابلایزر لوازم خانگی است. این وسیله برای هرکدام از لوازم برقی خانگی شما متناسب با نیاز آن مقدار معینی از ولتاژ را درنظر میگیرد.)
ابتدا لازم است توان مصرفی هرکدام ازاین وسایل هنگام روشن بودنشان مشخص شود. بعد از آن باید توان مصرفی تمام دستگاهها را باهم جمع کرده و عدد به دست آمده به شما نشان میدهد که چه موتور برقی و با چه توانی موردنیاز تان خواهد بود.
انواع موتور برق گازسوز کدامند؟
همانطور که گفتیم موتور برقهای گازی برپایه انواع مختلفی از سوختهای گازی کار میکنند. اما اینکه کدامیک آلودگی کمتری ایجاد کرده و مقرون به صرفهتر است را فقط میتوان با شناخت انواع و مقایسه بین آنها تشخیص داد.
ژنراتورهای بنزینی
این مدل از ژنراتورها که به نام اینورتر هم شناخته میشوند، مخزن سوخت سنگین و بزرگی ندارند و در مدت زمان کوتاهتری میتوانند برق را در اختیار دستگاه بگذارند. زمان اجرای آنها بین 8 تا 10 ساعت بوده و استفاده از این مدل تا 40% در مصرف سوخت صرفه جویی میکند.
اما از آنجایی که در مدت 24 ساعت یک ژنراتور 5000 واتی حدود 18 گالن بنزین را میسوزاند، خیلی مقرونبهصرفه نیست. علاوه بر این بنزین منبعی قابل احتراق و ناامن خواهد بود.
ژنراتورهای گازوئیلی
علی رغم این که استفاده از دیزل امروزه از جمله رایجترین راههای تامین انرژی به حساب نمیآید، اما بازهم به دلیل هزینه کمتر و امنیت بالاتر موتوربرق دیزلی نسبت به سایرین، همچنان جایگاه خود را در بازار حفظ کرده است.
موتور برق با گاز پروپان
موتوربرقهایی که به واسطه سوختن گاز پروپان انرژی الکتریکی مورد نیاز وسایل برقی را تامین میکنند، علاوه بر ذخیره سازی بدون عارضه و سوختی سریع از مزایای دیگری هم برخوردار هستند که سبب شده جایگزین مناسبی برای موتورهای بنزینی و دیزلی باشند.
پروپان در مدت زمانی طولانی ذخیره شده و برای دستگاههایی با نیاز 20 کیلوواتی، در هر ساعت به 3.5 گالن ازاین گاز احتیاج است. البته زمان سوختن این گاز بسته به میزان توان مصرفی متغیر خواهد بود. برای اینکه زمین سبزتری داشته باشیم بهترین انتخاب ژنراتورهای گاز پروپان هستند.
موتوربرق گازی بر پایه گاز طبیعی
دستهای دیگر از موتور برقهای گازی با استفاده از سوخت گاز طبیعی تبدیل انرژی را انجام میدهند. اما در مقایسه با سایر مدلها، مقدار کمتری گاز گلخانهای تولید میکنند. به همین دلیل گزینه مناسبی برای نیروی پشتیبانی کل خانه محسوب میشوند و مدت زمان زیادی هم قابل استفاده هستند.
مزایای استفاده از موتور برق گازی
بطور کلی موتور برق گازی را برای مکانهایی استفاده میکنند که دسترسی به سیم کشی امکان پذیر نیست یا اینکه به دلیل نوسان ولتاژ و قطعی مکرر برق، آسیبهای زیادی را به وسایل برقی وارد میکند. ضمن اینکه در چند سال اخیر به دلیل افزایش استفاده از دستگاههای ماینر و ممنوعیت آنها برای استفاده از برق شهری، خرید و فروش موتور برق گازی رواج بیشتری پیدا کرده است.
اما در کنار این موارد میتوان به سایر مزیتهای آنها به شرح زیر اشاره کرد:
- ماندگاری و طول عمر بالا
- داشتن ایمنی بالا
- عملکرد سریع
- صرفه اقتصادی
معایب استفاده از موتور برق گازی
در صورتی که قصد خرید موتور برق را برای تامین انرژی خود دارید، توصیه میکنیم علاوه بر مزایای استفاده از آن، معایب را هم در نظر داشته باشید. معایب این دستگاه شامل:
- موتور برق گازی از دوام کمتری نسبت به موتور دیزلی برخوردار است.
- در مقایسه با موتورهای بنزینی مقدار زیادی گاز گلخانهای متصاعد میکنند.
- طول عمر پایینی نسبت به هزینه پرداختی دارند.
چرا باید از موتوربرق گازی استفاده کنیم؟
بهتر است زمانی به فکر خرید موتور برق گازی باشید و تغییراتی را در لولهکشی گاز محل سکونت خود ایجاد کنید که با تغییر نوسان ولتاژ بسیاری مواجه میشوید. با این اوصاف لازم است با انواع موتور برقها آشنا شوید تا متناسب با نیاز و میزان توان مصرفی آنها اقدام به خرید بهترین نوع کنید.